Výzva pre prvovýrobcov v poľnohospodárstve

Radi by sme vás upozornili na výzvu pre poľnohospodárov.

Markéta Mackuľaková

10. 2. 2023
Návrh bez názvu (6)

Pôdohospodárska platobná agentúra, (ďalej len „PPA“), z Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2022 (ďalej len „PRV“), vyhlásila dňa 15.11.2022 výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z PRV (dotácie) pre opatrenie 4.- Investície do hmotného majetku, podopatrenie 4.1- Podpora na investície do poľnohospodárskych podnikov v rámci týchto oblastí:

 

  1. Špeciálna rastlinná výroba (skr. ŠRV)
  2. ŠRV – malí poľnohospodári
  3. Živočíšna výroba (skr. ŽV)
  4. ŽV – malí poľnohospodári
  5. Skladovacie kapacity pre produkciu ŠRV
  6. High tech pre ŠRV a ŽV

Kto môže o dotáciu žiadať?

 

Prijímateľom pomoci sú fyzické a právnické osoby podnikajúce v poľnohospodárskej prvovýrobe , alebo organizácie výrobcov združujúce pestovateľov plodín špecializovanej rastlinnej výroby, pričom oprávnené územie je celé územie Slovenska.

 

Čo môžete z dotácie financovať?

 

Poľnohospodári môžu peniaze z výzvy využiť napríklad na investície do výstavby, rekonštrukcie a modernizácie objektov a závlahových systémov, na obstaranie inovatívnej techniky, technológie a strojov s variabilnou aplikáciou organických a priemyselných hnojív a ostatných substrátov do pôdy, na investície do proti mrazovej ochrany, či na technológie precíznej aplikácie prípravkov na ochranu rastlín. Oprávnené sú teda aj autonómne roboty, rôzne senzory pre poľnohospodárstvo, rádio-frekvenčná technológia, ale aj špeciálne drony.

 

Koľko môžete žiadať

 

Výška dotácie záleží od miesta realizácie projektu.

  • V prípade Bratislavského kraja sú oprávnené výdavky od 40 % do maximálne 75 % z celkových oprávnených výdavkov a
  • v prípade ostatných krajov je to od 50 % do maximálne 75 % z celkových oprávnených výdavkov.

Zároveň, minimálna výška podpory v rámci jedného projektu je 5 000 EUR a maximálna možná až 2 000 000 EUR v závislosti od jednotlivých oblastí.

Kedy môžete o dotáciu žiadať?

 

Žiadosti je možné podať od 2. 1. 2023 do 6. 4. 2023. Radi vám pomôžeme s prípravou žiadosti, stačí nás jednoducho kontaktovať. 

 

Podrobnejšie informácie nájdete v našom prehľade grantov (Výzva).

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Markéta Mackuľaková

V spoločnosti GRANTEX pôsobím na pozícii projektového manažéra so zámerom na prípravu dotačných žiadostí pre klientov so súkromného, tak aj verejného sektora. Svojich klientov následne sprevádzam realizáciou projektov, t. j. zaisťujem všetku administratívu spojenú s dotáciami a predovšetkým kladiem dôraz na to, aby projekt bol realizovaný v súlade s podmienkami čerpania finančnej podpory.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top