Vyhlásenie výzvy z Plánu obnovy na výstavbu nových zdrojov elektriny z OZE

Ministerstvo hospodárstva SR zverejnilo dňa 12. 5. 2022 výzvu č. 01I0126V01 na podporu výstavby nových zariadení na výrobu elektriny z obnoviteľných zdrojov energie (OZE).

Martin Kindl

13. 5. 2022
snimek-obrazovky-2022-05-15-v-191516

Ministerstvo hospodárstva SR (MH SR) zverejnilo dňa 12. mája 2022 na svojich stránkach výzvu na podporu výstavby nových zariadení na výrobu elektriny z obnoviteľných zdrojov energie (OZE) z Plánu obnovy a odolnosti SR. Cieľom výzvy je zvýšenie výroby elektrickej energie z OZE v súlade s požiadavkami Integrovaného národného energetického a klimatického plánu.


Podporené môžu byť nové zariadenia na výrobu elektriny z OZE s celkovým inštalovaným výkonom minimálne 0,5 MW a maximálne 50 MW. V rámci výzvy bude podporená výstavba nových zariadení na výrobu elektriny z OZE využívajúce slnečnú, veternú, geotermálnu energiu, biomasu, bioplyn, skládkový plyn alebo plyn z ČOV.

 

Celková alokácia vyčlenená na túto výzvu je 18 mil. EUR, o dotáciu možno žiadať v listinnej alebo elektronickej forme až do 12. júla 2022, a to do schránky MHSR, alebo na uvedenú adresu. Miera podpory je 45 – 60% z oprávnených výdavkov (podľa miesta realizácie). 

 

Podrobnejšie informácie o Výzve nájdete v našom Prehľade dotácií.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Martin Kindl

Martin sa venuje grantom už od čias vysokoškolských štúdií, kde bola ich analýza a využitie témou jeho diplomovej práce. Od tej doby prešiel viacerými pozíciami venujúcimi sa téme európskych dotácií, od kontroly žiadostí pri implementácií projektov, cez ich prípravu, manažment veľkých projektov, až po riadenie medzinárodných inovačných projektových žiadostí. Svoje skúseností získaval v štátnej správe, v súkromnom sektore, ale aj na univerzitnej pôde, kde bol zodpovedný okrem iného aj za chod EIT Manufacturing HUB-u, kde bolo jeho úlohou podporovať lokálnych inovátorov z podnikateľskej, priemyselnej a akademickej sféry pri zapájaní sa do kolaboračných medzinárodných inovačných projektov v rámci celej EÚ.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top