Prvé výzvy z Operačného programu Slovensko sú na dohľad

V diskusii ohľadom Operačného programu Slovenska sa okrem iného preberalo, kedy by mohlo byť zahájené čerpanie z prostriedkov EÚ na obdobie 2021-2027. Dočkáme sa za pár mesiacov skutočne tak dlho očakávaných prvých výziev?

Martin Kindl

22. 2. 2022
flag-3370970-1280

Hoci ani jeden z hlavných dokumentov zodpovedný za nastavenie pravidiel a podmienok čerpania eurofondov na nasledujúce programovacie obdobie 2021-2027 ešte nebol finálne prijatý, vyzerá to, že vidíme svetlo na konci tunela.


Ministerstvo investície, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) v najbližších dňoch očakáva formálne predloženie okomentovanej Partnerskej dohody, ktorá sa aktuálne nachádza na pripomienkovanie u Európskej komisie. Rovnako tak prebiehajú snáď už finálne rokovania s Komisiou ohľadom Operačného programu Slovenska, druhého kľúčového dokumentu pre využitie nových fondov EÚ.


Celý rezort by rád dokončil diskusie nad oboma dokumentmi v čo najbližšej dobe tak, aby mohli byť čo najskôr schválené zo strany vlády a mohlo začať využívanie prostriedkov z eurofondov. Matúš Drotár, riaditeľ odboru metodiky a koordinácie subjektov (MIRRI), uviedol, „Našim cieľom je uzatvoriť oba dokumenty tak, aby sa v priebehu leta mohli vyhlasovať prvé výzvy na predkladanie projektov”. 

 

Konkrétny dátum rokovania vlády nie je známy, napriek tomu však ide o významný posun v tejto oblasti a veríme, že sa prvých výziev skutočne dočkáme už začiatkom druhej polovice tohto roku.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Martin Kindl

Martin sa venuje grantom už od čias vysokoškolských štúdií, kde bola ich analýza a využitie témou jeho diplomovej práce. Od tej doby prešiel viacerými pozíciami venujúcimi sa téme európskych dotácií, od kontroly žiadostí pri implementácií projektov, cez ich prípravu, manažment veľkých projektov, až po riadenie medzinárodných inovačných projektových žiadostí. Svoje skúseností získaval v štátnej správe, v súkromnom sektore, ale aj na univerzitnej pôde, kde bol zodpovedný okrem iného aj za chod EIT Manufacturing HUB-u, kde bolo jeho úlohou podporovať lokálnych inovátorov z podnikateľskej, priemyselnej a akademickej sféry pri zapájaní sa do kolaboračných medzinárodných inovačných projektov v rámci celej EÚ.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top