PRE PODNIKY: Kompenzácia vysokých cien energií

Ministerstvo hospodárstva zverejnilo novú výzvu pre všetky podniky.

Michal Candrák

2. 11. 2022
Fotky web (13) (1)

Ministerstvo hospodárstva SR vyčlenilo takmer 360 miliónov eur na pokrytie časti nákladov za elektrinu a plyn v dôsledku zvýšenia ich cien.

 

Základné informácie

 

  • Oprávnené obdobie: od 1. 8. 2022 do 30. 9. 2022
  • Výška podpory: max. 80% oprávnených nákladov
  • Koniec výzvy: 22. 12. 2022

Viac informácií a celé znenie výzvy nájdete na stránkach energodotacie.mhsr.sk.

Podpora sa týka všetkých subjektov, ktoré vykonávajú hospodársku činnosť, bez ohľadu na veľkosť podniku. Žiadosti je možné posielať do 22. decembra 2022 z elektronickej schránky žiadateľa na portále slovensko.sk. Minimálna čiastka uvedená v žiadosti je 50 EUR a maximálna sa určuje podľa typu podniku (poľnohospodárska prvovýroba max. 250 000 EUR, sektor rybolovu a akvakultúry max. 300 000 EUR, podnik pôsobiaci v inom sektoru max. 500 000 EUR). 

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Michal Candrák

Michal v GRANTEXE pracuje na pozícii projektového manažéra. Na starosti má predovšetkým prípravu žiadostí o dotáciu a aj následnú implementáciu projektu počas realizácie a po realizácii projektu. V EU fondoch pracuje od roku 2012, keď začínal ako finančný manažér pre OPIS na Ministerstve financií SR. V roku 2019 prešiel na Slovenskú agentúru životného prostredia, kde začal pracovať ako projektový manažér. Vo voľnom čase sa venujem rodine, má rad šport, predovšetkým futbal a bicykel, v zime sa rád otužuje.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top