Podpora samosprávam na dokončenie projektov

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR podáva pomocnú ruku projektom ohrozených infláciou a zvýšením cien stavebného materiálu.

Michal Candrák

2. 8. 2022
Fotky web (30) (1)

V dôsledku inflácie a rastu cien stavebných materiálov hrozí, že až 625 projektov nebude dokončených. Možné riešenie pre samosprávy prinieslo ministerstvo Veroniky Remišovej, ktoré presadilo v parlamente zmenu zákona, vďaka ktorej bude možné dofinancovať zvýšenie ceny materiálov z európskych fondov.

 

Analýza odhalila približne 17 komodít ovplyvnených zvýšením cien v prebiehajúcich projektoch. Sú to napríklad tehly, elektroinštalácie, strešné krytiny, vnútorné omietky a ďalšie.

 

Samosprávy už teraz môžu predkladať žiadosti o zvýšenie podpory a zaistit tak úspešné dokončenie svojich projektov. Táto pomoc sa týka projektov z výziev operačného programu IROP (Integrovaného regionálneho operačného programu), ktorých hodnotiace kolá boli uzavreté od 12. 3. 2020 do 30. 4. 2022 a ich priemerná suma na projekt je viac ako 250 000 EUR.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Michal Candrák

Michal v GRANTEXE pracuje na pozícii projektového manažéra. Na starosti má predovšetkým prípravu žiadostí o dotáciu a aj následnú implementáciu projektu počas realizácie a po realizácii projektu. V EU fondoch pracuje od roku 2012, keď začínal ako finančný manažér pre OPIS na Ministerstve financií SR. V roku 2019 prešiel na Slovenskú agentúru životného prostredia, kde začal pracovať ako projektový manažér. Vo voľnom čase sa venujem rodine, má rad šport, predovšetkým futbal a bicykel, v zime sa rád otužuje.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top