GRANTEX súčasťou EIT Open day

Čo bolo hlavnou témou na EIT Open Day? Dozviete sa v dnešnom článku.

Martin Kindl

5. 10. 2022
Fotky web (20) (1)

Európsky inovačný a technologický inštitút (EIT) je orgán EÚ, ktorý Európska únia vytvorila v roku 2008, aby posilnila inovačnú schopnosť Európy. Pod jeho záštitou sa 23. septembra konal vo Viedni „otvorený deň“ pre účastníkov z Rakúska a Slovenska, aby sa podelili s komunitou o svoje skúsenosti a informovali o svojich aktivitách. GRANTEX bol samozrejme súčasťou.

 

Viac ako 150 účastníkov z obidvoch krajín využili príležitosť na to, aby sa zoznámili s novinkami zo sveta najväčšej inovačnej komunity v Európe. Inšpiratívne diskusie, nové poznatky, pokroky v inovačných projektoch a multidisciplinárne výmeny názorov z celej Európy.

 

EIT a jeho komunity pracujú na regionálnej a miestnej úrovni, aby zabezpečili úzke prepojenie so svojimi sieťami. V tejto úzkej spolupráci medzi priemyslom, akademickou obcou a výskumom vytvárajú národné programy výskumu a inovácií rámec pre uskutočňovanie inovácií. Kolaboratívne roboty, umelá inteligencia, tréningové programy a mnoho iných tém rezonovalo týmto podujatím so silným zameraním na spoluprácu a prepájanie tých najlepších odborníkov zo všetkých oblastí.

 

Opäť sme si odniesli mnoho cenných nápadov a podnetov, ktoré budeme vedieť pretaviť do pridanej hodnoty projektov, ktoré realizujeme v spolupráci s našimi partnermi.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Martin Kindl

Martin sa venuje grantom už od čias vysokoškolských štúdií, kde bola ich analýza a využitie témou jeho diplomovej práce. Od tej doby prešiel viacerými pozíciami venujúcimi sa téme európskych dotácií, od kontroly žiadostí pri implementácií projektov, cez ich prípravu, manažment veľkých projektov, až po riadenie medzinárodných inovačných projektových žiadostí. Svoje skúseností získaval v štátnej správe, v súkromnom sektore, ale aj na univerzitnej pôde, kde bol zodpovedný okrem iného aj za chod EIT Manufacturing HUB-u, kde bolo jeho úlohou podporovať lokálnych inovátorov z podnikateľskej, priemyselnej a akademickej sféry pri zapájaní sa do kolaboračných medzinárodných inovačných projektov v rámci celej EÚ.

Súvisiace články

Po roku opäť na Slovakia Tech Forum – Expo

Piaty ročník medzinárodnej odbornej konferencie a inovačno-technologický veľtrh firiem v Košiciach....

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top