GRANTEX na prvom ročníku SAPIE FORUM

O čom bolo toto podujatie, ktoré sa konalo v Bratislave, sa dozviete v dnešnom článku.

Markéta Mackuľaková

30. 3. 2023
sapie forum

V dňoch 28. a 29. marca sa v Bratislave uskutočnil prvý  ročník SAPIE FORUM organizovaný Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku, ktorá združuje predstaviteľov vlád, obchodu, mimovládnych organizácií a tretieho sektoru s cieľom prepájať jednotlivých účastníkov inovačného ekosystému.

 

Hlavný cieľ je zdieľanie najnovších informácií v oblasti inovácií a technológií, podpory podnikateľského a startupového ekosystému, udržateľnosti, ekologickej transformácie, digitalizácie MSP, zavádzania umelej inteligencie, európskych predpisov alebo využívania inovatívnych riešení a zavádzania nových technológií, ktoré sú hnacou silou pokroku v každej spoločnosti.
 

Hlavné témy fóra boli inovácie, digitalizácia MSP, umelá inteligencia, digitálne zručnosti, smart cities a regulácia v týchto oblastiach. Množstvo spíkrov zo 16 krajín sveta sa zaoberali s najväčšími problémami v týchto oblastiach, ale snažili sa identifikovať aj príležitosti na rozvoj a prezentovať svoje osobné skúsenosti s cieľom podporiť a pomôcť relevantným hráčom, ktorý sú alebo by mali záujem byť súčasťou tohto ekosystému.

Napríklad Eve Peeteerson ako šéfka Startup Estonia diskutovala s našou Chief Innovation Officer Michaelou Krškovou a ďalšími relevantnými odborníkmi o potrebách inovácií, zástupcovia miest a samospráv prezentovali úskalia, s ktorými sa potýkajú pri snahe o posun modernizácií a zlepšenie prostredia v ich lokalitách a mnoho ďalších inšpiratívnych rozprávali svoje príbehy a zdieľali skúsenosti, ktoré majú v týchto oblastiach.

Veríme, že účasť na tomto podujatí nám pomôže opäť preniesť tieto skúsenosti do pridanej hodnoty pri riešení projektových zámerov našich partnerov s cieľom priniesť čo najvyššiu hodnotu za vynaložené úsilie a prispieť k tak k rozvoju inovačného prostredia na Slovensku.

Chcete byť aj naďalej v obraze? Sledujte nás.

Markéta Mackuľaková

V spoločnosti GRANTEX pôsobím na pozícii projektového manažéra so zámerom na prípravu dotačných žiadostí pre klientov so súkromného, tak aj verejného sektora. Svojich klientov následne sprevádzam realizáciou projektov, t. j. zaisťujem všetku administratívu spojenú s dotáciami a predovšetkým kladiem dôraz na to, aby projekt bol realizovaný v súlade s podmienkami čerpania finančnej podpory.

Súvisiace články

Investičná výzva cielená na poľnohospodárske podniky – fotovoltika a tepelné čerpadlá

Po mnohých investičných výzvach, ktoré boli počas uplynulých rokov poskytnuté poľnohospodárom a potravinárom, sa teraz...

MÁM ZÁJEM O DOTACE

Vyplňte formulář a my se vám co nejdříve ozveme zpět. 

    *povinné pole




    Scroll to Top